Priredite nezaboravnu momačku večer

Momačke i djevojačke večeri sve su popularnije među parovima, pa se tako i organizaciji ovih događaja posvećuje sve više pažnje. Donosimo Vam nekoliko savjeta kako da priredite nezaboravnu momačku večer.

Lista gostiju

Momačke večeri su počele kao džentlmenski partiji: sa sofisticiranom večerom uz piće, pušenje i nazdravljanjem u zdravlje nevjeste. Čovječe, stvari su se promijenile. Iako većina današnjih momačkih večeri predstavlja običan izlazak u grad, popis sudionika je ostao isti. Kum pravi proslavu i poziva prijatelje i rođake mladoženje. Jedino upozorenje: popis ne bi trebao uključivati ​​100 najbližih prijatelja mladoženje, niti treba uključiti ljude koji se ne druže.

Odabir lokacije

Momačko veče može se održati gotovo bilo gdje. Obično uključuje neku kombinaciju od sljedećeg: piće, striptizete, kockanje (možda ne tim redoslijedom). No, trend ovih dana su klasične muške aktivnosti – vikend proveden u šumi, na primjer. Drugi planiraju velike adrenalinske avanture kao što su rafting, padobranstvo ili planinarenje.

Odaberite termin

Ako mislite da je noć prije vjenčanja idealno vrijeme za momačko veče, razmislite ponovo. Posljednje što živčani mladoženja želi da ima na velikom danu je mamurluk. Plus, veliki izlazak u grad noć pred vjenčanje će samo da uznemiri mladenku. Momačko veče treba zakazati i do mjesec dana prije vjenčanja. Pozivnice treba poslati ranije kako bi gosti mogli doći i iz drugih gradova.

Razmislite

Kao kum, vi ste odgovorni za mladoženju. Dakle, izbjegavajte bilo kakve nezgode. Poenta večeri je da se svi dobro zabave, i naravno da se nakon nekoliko godina rado prisećate ove večeri. To ne znači da treba da dozvolite da se sve otme kontroli, i da neko pretera sa alkoholom.

Pobrinite se da ljudi ne voze kući pijani

Iznajmite limuzinu ili šofera ili pak pošaljite ljude na taksi kako bi sigurno došli kući.
Podijelite troškove jednako među svima koji su na zabavi (osim mladoženje).

Budite kreativni – noć u kojoj ćete da divljate se može činiti kao dobra ideja, ali vikend rafting je dugovječnija uspomena.

Ne zaboravite fotoaparat.

Još savjeta za momke – Kako je zaprositi?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *