Kako napraviti savršenu listu gostiju?

Koga ste pozvali? Koga niste? Dajemo vam par zdravih prijedloga kako držati vašu listu gostiju pod kontrolom.

Upravo ste se zaručili i dok pijete vino, vi i vaš zaručnik odlučite da bacite pogled na svoju listu gostiju. Prije svega se složite da napravite pravila: prvo, ne postoji +1 i niko uz gosta nije pozvan osim ako nisu zaručeni ili žive zajedno; nema djece osim onih koji su uključeni u vašu zabavu. Na dobrom ste putu sve dok vas ne nazove vaša svekrva i ne kaže vam koliko bi cijenila ako biste pozvali 3 maloljetna rođaka svoga zaručnika. Šta učiniti? Evo par savjeta.

Prije nego počnete praviti listu, vi i vaš zaručnik morate se složiti oko približnog broja zvanica.

Savjetujemo da napravite 4 liste i obilježite ih sa slovima od A do D. Vaša A lista bi trebala da uključuje ljude bez kojih je vaše vjenčanje nezamislivo. Tetke, rođaci, prijatelji iz škole su tu u listi B i C, i konačno, lista D je tu za dalje rođake, poznanike i prijatelje vaših roditelja. Kako vaša lista raste, jednostavno počnite od kraja.

Ponekad vaši roditelji imaju sopstvenu listu.

Naglasite svojim roditeljima da obje familije mogu da pozovu pola broja gostiju, ali ako vi i vaš zaručnik plaćate vaše vjenčanje, možete podijeliti svoju listu na trećine: jedna trećina za porodicu mladenke; jedna trećina za mladoženju i jedna trećina za roditelje.

Obično parovi koji se vjenčavaju u svojim dvadesetim i tridesetim imaju mnoštvo prijatelja koji su singl te samim tim postaje diskutablino da li im reći da povedu i svoga partnera na vjenčanje. Generalno, prihvatljivo je da se partneri vaših prijatelja pozivaju, ali sve osim toga poput +1 principa i dopuštanja gostima da sa sobom pozovu bilo koga je neprihvatljivo.

Svi smo ponekad imali iskustvo u kojem smo molili nekoga da nam bude pratnja na vjenčanju.

I šta ako vam neko pošalje odgovor koji uključuje i ime nekog gosta koji nije na vašem spisku? (Da, dešava se!) Jednostavno objasnite da zbog vaseg budžeta ili veličine prostora na kojem se vjenčanje održava vi nažalost ne možete produžiti svoju listu gostiju i dodati tu jednu osobu.

Najčešći mitovi o prosidbama

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *