Kako zaprositi djevojku – Mitovi o prosidbama

Pet riječi koje bi mogle zatresti tlo pod nogama i najhladnokrvnijim osobama su zasigurno:
“Želiš li se udati za mene?” Razmislite: beskonačan je broj priča o samom činu zaruka, tako da prisustvo tolikog pritiska nije nešto što treba da vas začudi. Momke brine kako zaprositi djevojku, a djevojke se često nađu u beskonačnom razmišljanju kada i kako će se prosidba desiti. Olakšajte si dušu čitajući neke od najpopularnijih mitova.

Prave nevjeste su nam ispričale sve o tome šta je njihove zaruke učinilo savršenim. Takođe, saznali smo nešto i o detaljima koje bi voljele da su mogle promijeniti.

Mit: Bit će potpuno iznenađena

Suze radosnice i uzvici uzbuđenja su najčešće reakcije na sam čin prosidbe, ali u većini slučajeva, ona je već toga odavno bila svjesna i očekivala je to. Prema našem istraživanju, 64% ispitanika je reklo da je očekivalo prosidbu, ali da nisu bili sigurni kada bi to moglo tačno da se desi. 88% ispitanika je reklo da je element iznenađenja mnogo bitan.
Dakle, dragi muškarci, dok je ona možda na ručku i vi želite da joj postavite to sudbonosno pitanje, radije promijenite svoj plan i pitajte je drugi put. Možda par dana prije nekog bitnog datuma ili izaberite sasvim običan dan u sedmici.

Mit: Veličina karata nije bitna

Mislite da je kvalieta dijamanta važnija od njegove veličine? Iako su 4 karata uvijek odličan izbor, 68% nevjesti je reklo da je veličina dijamanta jednako važna kao i sama kvaliteta istoga. Samo 25% je reklo da bi radije željele imati prsten sa manjom veličinom dragoga kamena i većom kvalitetom istoga. Ostalih 7% vjeruje da je veličina ono što je najviše važno, bez obzira na kvalitet. U ovim teškim vremenima potrebno je mnogo mudrosti za pravi izbor. Kupite prsten u skladu sa svojim mogućnostima, ali ipak si obećajte da ćete da poradite na tome kada ekonomska situacija bude stabilnija ili pak kupite smaragd – izgleda veće!

Mit: Odluka o prstenu je totalno na njemu

Zaručnički prsten je asesoar za cijeli život i mnogo žena želi da ga dobije sa stilom. Samo 19% ispitanica je na našu anketu odgovorilo govoreći da nisu imale ništa sa odabirom samoga prstena. U većini slučajeva, parovi su skupa odabirali prsten: 25% je išlo zajedno u šoping; 12% je reklo da su same izjasnile kakav prsten žele imati, tako da je on znao sam šta da traži, dok je 17% parova išlo i izabralo prsten zajedno. Ipak, odluku o tome kako zaprositi djevojku, uglavnom je na jačoj polovini.

Mit: Traženje očeve dozvole je staromodno

Čak iako se muškarac suočava sa strahom od upoznavanja roditelja i pitanja oca za ruku njegove kćerke, to nije toliko zastarjela tradicija. 83% žena bi željelo da se njihov otac pita za njihovu ruku, dok bi 25% željelo također u cijeli proces da uključi i svoju majku.

Mit: Spuštanje na koljena govori sve

Vidjeti muškarca na koljenu kako pruža prsten može da govori samo jednu stvar. Dok taj sam gest inače govori sam za sebe, 78% žena kaže da je krucijalno postaviti pitanje ‘Da li želiš da se udaš za mene?’ .Razumljivo je da je moguće zamucati u takvoj situaciji, ali pokušajte da budete što jasniji i predočite svoje namjere.

Saznajte kako da preživite djevojačku večer?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *