Za njega – Kako odabrati kuma?

Kum nema baš najteži posao na svijetu, osim ukoliko vam “odlično se provedi na najbolji dan svog najboljeg prijatelja” zvuči teško. Biranje kuma, već, umije biti veoma teško. Neizbježno, pojaviće se pitanja koga da odaberete, kako da “prelomite” i kako da izbjegnete da nekoga povrijedite. Ovo su problemi koji vas mogu zadesiti.

Šta ukoliko vaš najbolji prijatelj nije dorastao zadatku?

Dok prosječna mlada može uzeti u obzir pouzdanost, zrelost, te organizacijske sposobnosti kada bira kumu, muškarci razmišljaju o stvarima poput “s kim sam se najbolje provodio” kada biraju kuma. Dakle, bez obzira na to što vam je dostupan “prikladniji” izbor, vaš najbolji prijatelj kog najduže poznajete, uvijek treba biti kum. Nije baš da su mu odgovornosti pretjerano komplikovane. Ukoliko vaš najbolji prijatelj ne može da se iznese s nekim zadatkom, prosto ćete to uraditi sami.

Šta ako imate dvojicu najboljih prijatelja i ne želite nijednog uvrijediti?

Opet, ovo se može riješiti jednostavno. Imate li brata? Da? Riješili ste problem. Ne? onda imate dva izbora. Ukoliko su stvarno osjetljivi a vi baš ne možete da odlučite, imajte dva kuma! Jedan će planirati momačko, drugi će uručiti prstenje, obojica će nazdravljati. Ukoliko ste tradicionalist, ova druga opcija otpada te ćete se morati suočiti sa povrijeđenim osjećanjima.

Šta ako niste bliski s bratom?

Zapamtite, ovo je počasna titula koja nema puno stvarnih odgovornosti. Ukoliko vam nešto stvarno treba, svejedno ćete se osloniti na najbliže prijatelje. Ako odaberete brata, svi će biti sretni i zadovoljićete formu.

Šta ako imate najbolju prijateljicu mjesto prijatelja?

U ovom slučaju, ukoliko vaša mlada ima najboljeg prijatelja, možete je zamoliti da odabere vašu prijateljicu kao kumu, a vi odaberite njenog prijatelja za kuma i – svi sretni!

Za nju – kako odabrati kumu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *