Upomoć! Kako izabrati kumu?

Izabrati kumu nije lagano, tako da dobro razmislite da li ste odabrali pravu.

Izabrati jednu prijateljicu da bude smještena iznad svih ostalih je težak gutljaj za progutati, a činjenica da se u vezu sa tim dovode još porodica i budući prijatelji cijelu stvar čini samo težom. Onda na to sve dodajte još i činjenicu da ste i vi vjerovatno bili kuma ili djeveruša na jednom od vjenčanja sestre od vaše najbolje drugarice nekada davno i to vas još dodatno zbunjuje.

Nije potrebno da pravite jednačine da vam pomognu u odabiru
Ako ste već bili na njenom vjenčanju ali ne kao kuma, ali ste bliži sa njom sada nego što ste bili prije vjenčanja, onda je ona u tom smislu vrijednija više od neke druge prijateljice koja – stanite. Poenta je da odaberete osobu bez koje je vaše vjenčanje nezamislivo I bez koje bi bili strašno nervozni. To trebaju da budu najbolje prijateljice, porodica ili neka kombincija oboje (všsa prijateljica koja vam je kao sestra ili vaša sestra koja vam je kao najbolja drugarica). Ukoliko neko ne shvata cijeli taj koncept i ne poštuje vašu odluku, onda ta osoba definitivno ne bi trebala da bude vaša kuma.

Porodica kao adut
Najbitnija stvar od svih jeste izabrati osobu sa kojom ste najbliži I bez koje ne možete, bez obzira da li se radi o porodici ili o prijateljima. Ne postoji nikakvo pisano pravilo koje kaže da trebate da izaberete sestru umjesto prijateljice, iako birati porodicu prije prijatelja uvijek nekako neutralizira potencijalnu dramu između prijateljica koje bi željele da budu kume. Prijatelji obično misle da nisu iznad porodice, tako da čak iako imaju neka očekivanja da budu vaša kuma, ne postoji ikakva šansa da će moći da se naljute na vas jer ste odabrali nekog člana svoje porodice umjesto njih.

Kako odabrati vjenčanicu? Evo nekoliko savjeta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *