Kako smjestiti zvanice na vjenčanju?

Mnoge mlade pred svoj veliki dan počinju razmišljati o tome kako smjestiti zvanice na vjenčanju, a da svi budu zadovoljni?Ako za jednim stolom planirate da smjesite 50 osoba, možda ćete željeti da svojim gostima naznačite njihova mjesta, ali ako je takav slučaj sa 100 osoba, itekako ćete željeti da svi dobiju posebno mjesto na kojem će sjediti. Zašto? Prije svega, ljudi vole znati gdje će da sjede kao i samu činjenicu da ste vi uložili svoje vrijeme u razmišljanje sa kim će oni da dijele svoje mjesto.

Počnite ranije

Parovi imaju tendenciju da noć prije svoga vjenčanja smišljaju raspored sjedenja za svoje goste. Nemojte si to dopustiti! Imate mnogo važnijih stvari za obaviti u tom trenutku. Naravno, u redu je napraviti par promjena u posljednji čas, ali napravite raspored barem sedmicu ranije.

Napravite papirne putokaze

Ukoliko niste pretjerano ludi za tehnologijom, nacrtajte krugove (za stolove) na velikom papiru i napišite imena unutar njih, ili jednostavo napišite ime svakog gosta na samoljepljivim papirima i smjestite ih onako kako ste planirali.

Uradite ono što zaista želite

Stvari ne moraju da budu tradicionalne već onakve kakvima ih vi želite. Mladenkine prijateljice mogu da sjede na strani mladenke, a mladoženjini na strani mladoženje, ili ako ne želite toliko da se eksponirate ili da se osjećate izolirano od svojih gostiju na sopstvenom vjenčanju – i to je u redu je.

Jedna od opcija je ta da sjednete sa vašim roditeljima i time učinite taj stol glavnim, dok ostatak gostiju može da se smjesti onako kako želi.

Smjestite roditelje

Tradicija je da su vaši roditelji zajedno sa vama za istim stolom, međutim uvijek postoje iznimke. Ukoliko su roditelji vašeg partnera razvedeni i ako im nije ugodno da sjede jedno kraj drugog, potrebno je da oba para roditelja sjede za stolom kojim žele, bilo to sa bližom porodicom ili prijateljima – pustite njih da odluče.

Nemojte napraviti ove greške na pozivnicama!