Nemojte napraviti ove greške na svojim pozivnicama!

Pozivnice za vjenčanje su prva stvar koju će vaši gosti vidjeti, te će na njih sigurno ostaviti utisak. Donosimo vam šest najvećih grešaka kako biste izbjegli da taj utisak bude loš. Nemojte napraviti ove greške!

  1. Pokušavate uključiti svaki detalj vašeg vjenčanja u dizajn pozivnice

Dobro je uključiti neki lični element u pozivnice, ali ipak je manje više kada je u pitanju dizajn. Ponekad mladenci žele u pozivnice strpati čipku sa vjenčanice, arhitektonske elemente prostora i motiv osnovan na cvijetnim aranžmanima, sve u isto vrijeme. Radije se fokusirajte na samo jedan od ovih detalja kako biste napravili pozivnice s ukusom.

  1. Tipfeleri i loša jezička forma

Upitajte svoje gramatički nadarene prijatelje da pregledaju tekst pozivnica i pažljivo ga pročitaju. Iznenadili biste se šta vam sve može promaći, od sitnih greškica pa do pogrešno ispisanih imena!

  1. Koristite previše različitih boja

Bitno je da vaše pozivnice budu upečatljive, s odvažnim i jarkim bojama, ali nemojte se previše zanijeti. Uvijek balansirajte jarke boje s nečim neutralnim ili tamnim, kako bi tekst bio vidljiv. Predlažemo paletu od tri do pet boja, gdje su jedna ili dvije neutralne, poput slonovače, bijele, zlatne ili bež.

  1. Dajete gostima previše vremena da potvrde dolazak

Ako date gostima previše vremena da potvrde dolazak, zaboraviće ga uopšte potvrditi. Dajte im maksimalno tri do četiri sedmice da odgovore na poziv, ili će on ostati zakopan među svakodnevnim problemima i sitnicama.

  1. Naručite previše pozivnica

Imajte na umu da vam ne treba pozivnica za svaku osobu, tako da pogledajte na spisak gostiju i izračunajte na koliko ćete adresa slati pozivnice prije nego što ih pošaljete u štampu. Ovako sebi možete upoloviti broj naručenih pozivnica.

  1. Niste naručili dovoljno pozivnica

S druge strane, ne želite u posljednji čas naručivati još pozivnica. Naručite barem za četvrtinu više da biste se osigurali za sve dodatne goste, izgubljene pozivnice, te prosto da vam ostanu kao uspomena. Ukoliko štampate pozivnice na veliko, možete na nekim mjestima dobiti popust, dok ukoliko to radite iz dva puta, popust će biti manji. Također kupite i viška koverti.

Prva pomoć za mladu – kako odabrati kumu?